Pizzabroodjes
Ingredienten:
Tante Fanny pizza deeg (ik gebruik de spelt variant)
Half potje vegan Pesto AH (Je kunt natuurlijk ook zelf je pesto maken
3 teentjes fijngehakte knoflook
2 tomaten in kleine blokjes
optioneel vegan kaas
Verwarm de oven voor op 220 C
Rol het deeg uit en leg het in de breedte op je werkblad.
Meng je pesto met de knoflook en verdeel het over je deeg (laat 4 cm over aan de bovenkant).
Leg op de onderste helft de tomatenblokjes.
Pak het bakpapier aan de onderkant en vouw het 2 cm om, herhaal dit en rol zo voorzichtig de hele rol op
Snij met een scherp mes de rol voorzichtig in stukken van ongv 3cm leg ze plat op je bakpapier en druk ze iets in
optioneel vegan kaas
Bak de broodjes in het midden van de oven in ongv 15 min goudbruin.
Je kunt de broodjes zowel warm als koud eten. Ook heerlijk bij een soepje of als hapje bij de tapas